fredag den 11. januar 2008

US luk, fredag den 11/1-2008

RED!

Ned igen, igen.

Ovenpå et par fornuftige dage solgte US ud igen. Kursfald over hele linien. Over dagen blev der solgt massivt ud, og vi nåede nye lows på de amerikanske index. Kl. 21.30 kom der dog købere på banen, og indexene blev sendt pænt nordpå igen. Vi lukkede således pænt over dagens lows.

Olien fik bank, guld i rally og dollar steg pænt.

I Danmark var der ikke så meget som snerten af momentum til at gå højere. Danmark fortsatte de massive fald, på trods af et europæisk marked der holdt skansen nogenlunde, og et amerikansk marked der havde rebounded pænt de sidste par dage. Hvis nogen skulle være i tvivl om hvad psykologi betyder på markedet, så se på OMXC20's udvikling den seneste tid.

I US blev nyheden om Bank of Americas køb af Countrywide officiel. Mange spekulerer nu i om det er tegn på at det værste er overstået, eller om BOA simpelthen begår en brøler. Det kan nok kun tiden vise.

Den amerikanske handelsbalance kom som ventet skidt ud, olieprisen får skylden.

I går efter amerikansk lukketid gik der rygter om yderligere SubPrime nedskrivninger hos Merill Lynch. Nedskrivninger der beløber sig til det dobbelte af tidligere udmeldinger. Derfor synes jeg det var ekstraordinært interessant at se, at MLI i dag steg 3% i USA!!! Jeg hælder fortsat til, at SubPrimes negative indvirkning på de finansielle aktier er mere eller mindre indregnet. Følgevirkningerne smitter nu af i andre sektorer. (nu får jeg sikkert bank i debatten).

US-nøgletal mandag:

Ingen.

Hvor længe fortsætter faldende?

Tja, det spørgsmål stiller mange sig selv nu. Og sandheden er vel, at ingen er i stand til at besvare det.

Aktiemarkedet styres af frygt og grådighed. I øjeblikket er frygten i højsædet. Hvis man dertil lægger, at aktiemarkedet altid overreagerer både op og ned, så har vi lige nu en situation, hvor faldene kan blive brutale og dybe (nogle synes nok det allerede forholder sig sådan), men samtidig kan eventuelle rebounds blive brutale og gå højt op på ingen tid.

Kigger man på FA'en er udsigterne ekstremt bearish. Sammenligning med tidligere krak er nærliggende. Kigger man på TA ser det heller ikke kønt ud, dog med den undtagelse at markederne fortsat er oversolgte.

Det helt store spørgsmål er nu, om markedet undervurderer eller overvurderer problemerne. Undervurderes vil faldende fortsætte og omvendt vil stigningerne (formentlig massive) sætte ind i modsat fald.

Et godt gammelt ordsprog går på at man skal købe når alle er bearish og sælge når alle er bullish. Det holder for det meste også vand - men timingen i lige nu er ekstremt vanskelig og kan blive fatal hvis man satser for stort på den forkerte hest.

Og usikkerheden om hvilken hest man skal sætte sig på lige nu, er stor.

Min indgangsvinkel er derfor påpasselighed, klar strategi, klare exits, ikke satse mere end der kan tåles at blive tabt - og INGEN gearing.

Dagens handler:

Ingen. Fortsat 50% i markedet. Stops er sat.


mvh
Abgenix

Mail: abgenixtrader@yahoo.dk

Hvis du sætter pris på denne blog, så besøg sidens sponsorer, det hjælper til holde den i live.

Ingen kommentarer: