onsdag den 31. oktober 2007

US luk, onsdag den 31/10-07

Dagens hovedoverskrifter:

-Renten ned
-Dollaren i dørken
-Olie i ny rekord
-BNP vækst slår analytikernes estimater markant (recession aflyst foreløbigt)
-BNP-prisdeflator stger markant mindre end forventet 0,8 mod 2,0 forventet
-ISM falder mere end forventet

Som ventet i markedet blev renten sænket 0,25%. Som så ofte før ved rentemeddelelser sendte det øjeblikkeligt indexene markant mod syd, for kort tid efter at starte et rally. Det hele endte knap en procent højere end niveauet ved DK-luk.

Bekymringerne om nært forestående amerikansk recession fik et gevaldigt skud for boven i dag, med en markant BNP-vækst på 3,9% (mod forventet 3,1%).

Som forventet fik lave olielagertal olieprisen til at stige og rentemeldingen den til at eksplodere. Nu kan man jo så spekulere lidt i om olielagertallene bliver sminket lidt i en retning der gør, at man på et senere tidspunkt kan styre markedspsykologien ad den vej. Jeg tror sagtens det kunne forekomme...altså når stormen har lagt sig, så stiger lagrene igen og olieprisen falder... tja.

Herhjemme var dagens begivenhed vel nok regnskabet fra Novo Nordisk der startede med at sende aktien 3% ned til kurs 582. Herefter satte et comeback af dimensioner ind og sendte Novo i et lukkeplus på 4,5%. Omsætningen var godt og vel 2,2 mia - det er heftigt selv for Novos vedkommende.

D/S Norden fik også bank i formiddag og blev faktisk handlet så lavt som 595. Også Norden kom dog pænt igen, uden dog helt at nå plusset. Mon ikke der er lidt i posen til dry bulk torsdag, bla. DRYS rettede sig pænt i dag efter tirsdagens flush out.

Morgendagens nøgletal i US:
13:30 United States Personal Income, September
13:30 United States Personal Consumption, September
13:30 United States Initial Jobless Claims, Week 43
13:30 United States Core PCE, September
13:30 United States PCE, September
15:00 United States ISM, manufacturing, October

Om nøgletallene de kommende par dage overhovedet har en effekt er jeg lidt tvivlsom overfor. Min forventning er at markedet vil reagere med kursstigninger selv ved dårlige nøgletal, da fokus nu er at FED HAR handlet, og at den amerikanske vækst faktisk forsat er fornuftig.

Teknik:
Compx lukker i ny rekord ( i tiden efter 2000). Ellers optrend på alle index. Omsætningen i dag aflyste min tidligere bekymring om disitribution, vi havde markant stigning under markant omsætning.

Den potentielle dannelse af IHS er fortsat intakt - hvis den fuldføres er der mulighed for et markant rally. Men den tid den glæde.

Konklusion:
Jeg er fortsat meget positiv på aktier, og tror vi forbliver i en positiv trend nu i en periode. Likviditeten blev i dag øget med rentesænkningen og inflationen ser fornuftig ud.

Jeg er med andre ord fortrøstningsfuld.

Pilen peger op, jeg forbliver all-in.

Good luck!

mvh
Abgenix

Mail: abgenixtrader@yahoo.dk

Ingen kommentarer: