mandag den 29. oktober 2007

US luk, mandag den 29/10-2007

Fornuftig dag i US, hvor indexene trods nye rekorder i olieprisen, fortsatte den positive stemning. Generelt set var dagen relativt nyhedsfattig i US, hvor alles øjne fortsat er rettet mod onsdagens rentemelding fra FED (kl. 20.15), hvor en rentesænkning er bredt forventet.

Teknik:
'''''''''
Alle index lukker over MA5, 10, 20, 50 og 200. Vi nærmer os sidste top, og mon ikke FED leverer break-out på onsdag.



Dow: Fortsat mulighed for IHS under dannelse. MACD er bundvendt. RSI er bundvendt. Signalet er op på den korte bane.




Nasdaq: Har nået sidste top. Nu skal vi se gennembrud. Muligt IHS under dannelse. MACD er bundvendt, RSI er bundvendt. Stadig indikationer af distribution, men kan ligesåvel være den afventende stemning op til FED-mødet. Over alle glidende gennemsnit - tendensen er op.


SP500: Muligt IHS under dannelse. MACD og RSI bundvendt. Over alle glidende gennemsnit. Trenden er op.


Alle index lukkede over niveauet ved DK-luk, og der burde således være en positiv undertone når de asiatiske og europæiske markeder åbner i morgen.

Herhjemme vil den store begivenhed være regnskabet fra Danske Bank, hvor investorerne vil kigge efter spor fra sommerens SubPrime krise. Nogle analytikere foventer nedjustering - sker det må det være første gang i en menneskealder. Straarup plejer at udvise rettidig omhu, så det skulle undre mig gevaldig hvis det bliver tilfældet - men hvem ved. Jeg tror nu Danske igen fremlægger et godt regnskab, og mon ikke der skulle være plads til lidt plusser på kursen i morgen, nu forventningerne er skruet ned.

Genmab kommer også med regnskab tirsdag. Går det som det plejer, bliver det non-event.

Fra USA får vi en lidt nøgletal, som set i lyset af rentemødet (som starter i morgen) nok må forventes at have begrænset effekt:

13:55 United States Redbook retail sales, Week 43
15:00 United States S&P CS House price index, August
15:00 United States Consumer Confidence, October

Konklusion:
'''''''''
Jeg er fortsat positiv på aktier, og lige nu er det kun FED der kan ændre på det. Alles øjne er rettet på rentesænkninger, og den generelle opfattelse er at det kun er størrelsen der kan overraske. Skulle det gå modsat af markedets forventeninger - at renten fastholdes eller hæves - er der lagt op til lidt mere spænding de kommende dage. Men helt ærligt - det tror jeg ikke på. Afskrive muligheden skal man naturligvis aldrig.

Det er i øvrigt fortsat min forventning, at Countrywides regnskab fredag, generelt set, har bragt fremsynet tilbage i markederne. SubPrime-problematikken er i min optik fortsat ved at blive endeligt bagravet, som negativt markedspåvirkende.

Herhjemme begynder regnskaberne at tikke ind - min forventning er opjusteringer generelt set.

I øvrigt skal valgkampen ikke gå helt uden om bloggen. Derfor har jeg lavet en lille afstemning om, hvem man ud fra et investorsynspunkt, skal ønske sig som Danmarks næste statsminister. Giv dit bud nedenfor!

Mvh
Abgenix

















4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ang. de valgmuligheder, du har i din afstemning. Ja, så er der ingen af de nævnte, der kan gøre noget positvt for aktiekurserne. Men de kan alle gøre noget negativt - ikke mindst de borgerlige kandidater, der tænler ALT for kortsigtet og profit-privatiserende ...

Nej - akkurat som det gælder, når vi taler om, hvad der er for en persontype, der kan skabe det højeste aktieafkast i en bank eller et investeringsselskab, ja, så er der ingen der når den gode gamle abekat til sokkeholderne!

Så lad os få noegt mere monkey business

Abgenix sagde ...

Jeg fik vist heller ikke skrevet Johnny Hansen fra de Nationalsocialistiske på... :)

Anonym sagde ...

Du har heller ikke inkluderet Frank Aaen?? Hilsen rkhanen fra Euroinvestor :)

Anonym sagde ...

Til ovenstående: Just joking BTW.